Kris Boeckmans | Ronde van Romandië: update proloog en 1ste rit!
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
1687
post-template-default,single,single-post,postid-1687,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Ronde van Romandië: update proloog en 1ste rit!

Dinsdag was er de start in de Ronde van Romandië met een proloog van 4,8 km in Aigle. Fabio Felline won deze proloog aan een gemiddelde van 48,403 km/u, Kris werd 74ste en deed beter dan jawel, Chris Froome. Kris finishte in de proloog op een 74ste plaats op 28″ van winnaar Felline. Kris zijn gevoel was meer dan ok ondanks het natte wegdek.

Woensdag was dan de 1ste rit in lijn van Aigle naar Champéry over een afstand van 173,3 km met daarin 3 beklimmingen van 3e categorie, 1 van 2e cat. en de slotklim van 1ste categorie. Dat kon toch tellen voor vele renners maar Kris bracht het er prima vanaf. Hij finishte in een klein peloton op 12’36 van Zwitsers winnaar Albasini. Kris had een ‘content’ gevoel en gaf dat er stevig gereden was. Goed recupereren was gisterenavond de boodschap om vandaag opnieuw de cols te bedwingen.

In Zwitserland is er trouwens nog geen sprake van de lente. Vandaag ligt er sneeuw aan de start en is het -2 graden. Er is een ganse dag regen en smeltende sneeuw voorspeld dus dat gaat voor de renners een zware strijd worden. Veel kledij aandoen en klaar om af te zien is de boodschap! Succes Kris en ploegmaats van Lotto Soudal.