Kris Boeckmans | Kris in de Dauphiné…
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
1412
post-template-default,single,single-post,postid-1412,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Kris in de Dauphiné…

De Dauphiné had vandaag op de 3e dag een ploegentijdrit. Gisteren was er de verwachte massasprint.De etappe startte met een klim van tweede categorie, later volgde er nog een van eerste categorie. De laatste vijftig kilometer waren vlak, voldoende tijd dus voor de ploegen van de sprinters om zich te organiseren. Het moment dat Kris werd gebracht tussen de 3 en 2 km was er een valpartij in het peloton waardoor Kris tegen een snelheid van 60 km/u tegen het asfalt ging. Vele schaafwonden over de volledige rechter zijkant tot gevolg. Dokter Mathieu had er zijn werk mee om alle wonden te verzorgen.  Na een redelijke nachtrust kon Kris vandaag om 13.48 de ploegentijdrit aanvatten met zijn ploeg. Lotto-Soudal finishte als 12e van de 21 ploegen na een 4e beste tussentijd na 14km. Vooraleer de renners aan de zware bergetappes beginnen wacht er woensdag een rit met in het midden een klim van derde en een van vierde categorie. In de finale is er nog een klim van vierde categorie met top op 12,5 kilometer van de aankomst. Heel misschien opnieuw een kans om te spurten voor Kris. Afwachten wat het koersverloop brengt en hoe Kris zijn wonden kunnen genezen.

De vijfde etappe is de eerste van vier ritten met een aankomst bergop. De renners rijden van Digne-les-Bains naar Pra-Loup, identiek hetzelfde parcours als de zeventiende Touretappe volgende maand. In totaal zijn er vijf beklimmingen. De slotklim is er een van tweede categorie: 6,2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%. Voorafgaand is er een lange afdaling vanaf de top van de Col d’Allos (1ste categorie). De dag nadien ligt de finish bovenop een klim van derde categorie, de laatste van zes beklimmingen die dag. Zaterdag krijgen de renners de koninginnenrit voorgeschoteld. Er liggen vijf beklimmingen van eerste categorie op het parcours en één van derde. De Montée du Bettex is de slotklim, die is zeven kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7%. Ook de slotetappe is niet van de poes. Die dag moeten de renners nog zes beklimmingen bedwingen. De eindstreep ligt in Modane Valfréjus, bovenop een klim van eerste categorie: 8,4 kilometer lang aan gemiddeld 5,7%.

De Dauphiné wordt vooral een festijn voor de klimmers. Bart De Clercq, Tony Gallopin en Tim Wellens zullen de Lotto-Soudal kleuren verdedigen. Zij komen alle drie net terug van een hoogtestage op de Sierra Nevada, waarvan ze hopen binnen enkele weken de vruchten te plukken.

De renners kunnen in de Dauphiné kennismaken met een deel van het Tourparcours. De vijfde etappe is exact dezelfde als de zeventiende Tourrit. In de slotetappe moeten de renners de Lacets de Montvernier beklimmen, die op het parcours ligt van de achttiende rit in de Tour. Het is een speciale col met heel veel bochten en een heel steile afdaling.”

“Het parcours van de Dauphiné is vooral gemaakt op maat van de klimmers. Ik hoop op twee massasprinten, het zullen er zeker niet meer zijn. De eerste rit is niet zo lang, maar het bergje in de lokale ronde, dat zes keer beklommen moet worden, kan de wedstrijd openbreken. De tweede etappe is de meest vlakke, daar is de kans op een massasprint groot. Er ligt wel een beklimming van eerste categorie in de eerste helft van de etappe, maar dat zou geen hindernis mogen zijn. Eventueel is de vierde rit een optie voor een sprint met een beperkte groep. Kris Boeckmans is alvast heel goed aan het rijden, hij wordt onze man voor de sprint.” aldus Herman Frison.

Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Kris Boeckmans, Bart De Clercq, Gert Dockx, Tony Gallopin, Pim Ligthart, Tosh Van der Sande en Tim Wellens.

Sportdirecteurs: Herman Frison en Marc Wauters.

Rittenschema

Rit 1: Zondag 7 juni: Ugine – Albertville (131,5 km)

Rit 2: Maandag 8 juni: Le Bourget-du-Lac – Villars-les-Dombes (173 km)

Rit 3 : Dinsdag 9 juni : Roanne – Montagny (24,5 km) (TTT)

Rit 4: Woensdag 10 juni: Anneyron – Porte de DrômArdèche – Sisteron (228 km)

Rit 5: Donderdag 11 juni: Digne-les-Bains – Pra-Loup (161 km)

Rit 6 : Vrijdag 12 juni : Saint-Bonnet-en-Champsaur – Villard-de-Lans – Vercors (183 km)

Rit 7 : Zaterdag 13 juni: Montmélian – Saint-Gervais Mont Blanc (155 km)

Rit 8: Zondag 14 juni: Saint-Gervais Mont Blanc – Modane Valfréjus (156,5 km)