Kris Boeckmans | Boeckie wint World Ports Classic!
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
1363
post-template-default,single,single-post,postid-1363,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Boeckie wint World Ports Classic!

Gisteren was het alweer raak voor Kris in de 2e rit van de World Ports Classic. Ook wint hij het algemeen klassement en het puntenklassement!

Aankomst lag in het centrum van een zonnig Rotterdam. Het was een hectische finale.  Lees hieronder hoe Kris de koers beleefde.

Kris: “Vijftien kilometer na de officiële start lag de eerste tussensprint op het parcours. Het was mijn doel om die te winnen en dichter bij Andrea Guardini te komen die aan de leiding stond. Ik was derde in het klassement op zes seconden. Ik won de sprint, Guardini werd derde en zo maakte ik twee seconden goed. Daarna lieten we een vlucht vertrekken. Onder meer Thomas De Gendt hielp later in de achtervolging.”

“Ik reed lek in volle finale, maar kon gauw mijn plaats voorin het peloton weer innemen. Vier kilometer voor de meet was er een valpartij en Guardini zat nog achteraan het peloton nadat ook hij lek was gereden, voor hem was het over en uit. Slechts een beperkte groep ontsnapte aan de valpartij. Tiesj Benoot, Marcel Sieberg, Jürgen Roelandts en ik reden voorop. Jens Debusschere was aangewezen als spurter van dienst, maar hij was gevallen. Dus was het aan mij. De mannen hebben perfect werk geleverd. Ik wachtte lang genoeg, zette aan op 150 meter van de streep en het was prijs. De teller blijft aandikken en staat nu op acht, dat is geweldig.”