Kris Boeckmans | Boeckie wint 2de rit en eindklassement in Picardië!
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
1342
post-template-default,single,single-post,postid-1342,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Boeckie wint 2de rit en eindklassement in Picardië!

Kris en zijn ploeg Lotto-Soudal hebben een geweldige 3-daagse achter de rug in Noord-Frankrijk. Kris wint de 1ste en 3e rit in de Ronde van Picardië, 2 mooie spurtoverwinningen.

Kort verslag van de slotrit van vandaag.

Na zeventig kilometer wedstrijd ontstond een kopgroep van vier. De laatste overlever van het kwartet werd gegrepen op vier kilometer van de meet. Lotto Soudal had de hele dag het peloton gecontroleerd. In de straten van Mers-les-Bains werd er voor de derde keer in deze rittenkoers gesprint om de zege. Kris Boeckmans toonde zich de snelste van het pak. Hij versloeg Andrea Guardini en Bryan Coquard. In het klassement gaat Boeckmans Guardini vooraf met tien seconden.

Kris Boeckmans: “Het eerste anderhalf uur werd er aan een hels tempo gekoerst. Toen de kopgroep van vier was gevormd heeft onze ploeg gecontroleerd. In de plaatselijke ronde lag er nog een korte helling. Tiesj heeft daar vol doorgetrokken en acht renners kregen een gaatje, waaronder ook Jasper De Buyst en ik. Het peloton keerde echter terug. De laatste drie kilometer waren vlak. Ik zette me in het wiel van Andrea Guardini, de enige die de eindzege nog kon afnemen. Er stond tegenwind en hij zette aan op tweehonderd meter van de meet, ik sprong honderd meter verder weg uit zijn wiel. Ik klopte hem met een verschil van tien à vijftien centimeter. Gisteren verraste Guardini me wat in de sprint, hij verscheen ineens van achter mij. Ik had het gevoel dat ik ook die rit had kunnen winnen. De hele ploeg heeft hier enorm sterk gereden en ik heb voor de kers op de taart gezorgd, dat is prachtig.”

Kurt Van de Wouwer, sportdirecteur: “Ons eerste doel was om een etappe te winnen. Dat lukte al meteen de eerste dag, met ook een knappe tweede plaats van Jasper De Buyst. Kris Boeckmans hield de leiderstrui over aan zijn etappezege en die wilden we uiteraard niet meer afgeven. Gisteren kregen we onderweg weinig steun, we moesten als enige ploeg instaan voor de achtervolging. Pas op het einde stak Astana een handje toe. Hun renner Andrea Guardini won de rit en Kris werd tweede. Guardini stond op zes seconden in het klassement voor de slotrit, dus het was nog bang afwachten vandaag. Er reed een groep weg voor de eerste tussensprint en zo waren de boniseconden weg. Die groep werd opnieuw bijgehaald en daarna reden vier nieuwe vluchters weg die tijdig werden gegrepen. Schitterend dat we een tweede etappe en het eindklassement winnen. Heel de ploeg heeft fantastisch werk geleverd deze rittenkoers.”

Deze week volgt er via de website en FB meer info omtrent de komende wedstrijden van Kris en de busreis naar het BK in Tervuren van 28 juni.