Kris Boeckmans | Boeckie in Ronde van Picardië!
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
1311
post-template-default,single,single-post,postid-1311,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Boeckie in Ronde van Picardië!

Kris start morgen in de Ronde van Picardië voor een driedaagse rittenkoers. Na een degelijke Ronde van Turkije heeft Kris stevig getraind in onze Ardennen. Ook in Luxemburg is hij zich verder gaan voorbereiden op de komende weken en de bijhorende finales. Na gisteren nog een brommertraining achter de rug te hebben is Kris vandaag met de ploegmaats naar het noorden van Frankrijk vertrokken. Deze rit verliep moeizaam vanwege de drukte op de weg.

De drie ritten, in Noord-Frankrijk, die zich allen lenen tot een sprint, hebben een afstand tussen 160 en 190 kilometer. Vrijdag eindigt de etappe met drie lokale rondes van om en bij de twintig kilometer, zo krijgen de ploegen de kans om de finale uitgebreid te verkennen. ’s Anderendaags is er één lokale ronde om af te sluiten, van 17,5 kilometer. De aankomststrook loopt licht bergop. De slotrit is de langste van de drie en telt vier korte hellingen. Het laatste klimmetje is 1,4 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3%. De top daarvan ligt op 14,5 kilometer van de meet. Dit klimmetje kan mogelijk als springplank worden gebruikt voor een late aanval.

Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Kris Boeckmans, Jasper De Buyst, Jens Debusschere, Kenny Dehaes, Gert Dockx, Marcel Sieberg en Boris Vallée.

Sportdirecteurs: Kurt Van de Wouwer en Frederik Willems.

Rittenschema:

Rit 1: Vrijdag 15 mei: Moy-de-l’Aisne – Tergnier (161,55 km)

Rit 2: Zaterdag 16 mei: Villers-Saint-Paul – Fleurines (168,11 km)

Rit 3: Zondag 17 mei: Athies – Mers-les-Bains (189,93 km)

Via website en Facebook houden we jullie op de hoogte van belangrijke nieuwsfeiten!