Kris Boeckmans | Boeckie in 51 ste Ronde van Turkije!
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
1294
post-template-default,single,single-post,postid-1294,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Boeckie in 51 ste Ronde van Turkije!

Kris start morgen in de 51ste editie van de ‘Presidential Cycling Tour of Turkey’, de officiële benaming van de Ronde van Turkije, die zal plaatsvinden van zondag 26 april tot en met zondag 3 mei. Het peloton wordt in acht etappes doorheen het mooie Turkse landschap geleid, langs zowel de Egeïsche als de mediterrane kust. Dit jaar krijgen de sprinters opnieuw een aantal kansen om hun statistieken op te krikken, maar ook de lastige aankomsten in Elmali en Selçuk zijn behouden. In de regio waar deze Europe Tour-rittenkoers plaatsvindt is het een uur later dan in België.

In de eerste twee ritten zullen de sprinters al meteen uit hun pijp moeten komen. De openingsetappe bevat een klimmetje van derde categorie, daarna is het rechttoe rechtaan tot de finish. Op dag twee krijgen de renners een biljartvlak parcours voorgeschoteld. De dag nadien staat de koninginnenrit op het programma met aankomst bergop. Drie bergen moeten er beklommen worden, één van tweede categorie en twee van eerste categorie. Op de afsluitende klim van vijftien kilometer zullen de klassementsrenners zich zeker roeren. In de vierde en vijfde etappe is er dan weer een kans voor de sprinters, al moeten ze op woensdag een klim van eerste categorie verteren in de eerste helft van de etappe en donderdag een klim van tweede en een van derde categorie.

Rit zes wordt er opnieuw een waarin de klassementsrenners attent zullen moeten zijn. Met aankomst bergop, een klim van eerste categorie, leent deze etappe zich er perfect toe om iets te proberen. Onderweg is er nog een bergje van derde categorie. Ook in de zevende etappe zullen de klassementsmannen uit hun doppen moeten kijken. Met twee beklimmingen, één van tweede en één van eerste categorie, zullen een paar renners zeker een poging wagen om seconden terug te nemen. De afsluitende rit speelt zich af in en rond Istanbul. Hierin moet het peloton acht plaatselijke ronden afwerken en de sprintploegen zullen zich een laatste keer willen bewijzen.

De Ronde van Turkije is dus een zware ronde en Kris zal Greipel piloteren in de sprints. Hopen dat de ploeg gespaard blijft van pech en valpartijen. Ook de warmte kan een rol spelen. Nog een belangrijke boodschap voor Kris is maw voldoende drinken! Daar heeft hij echter genoeg ervaring in om dat te beseffen.

De volledige selectie van Lotto-Soudal is als volgt: Boeckmans, De Bie, De Buyst, De Gendt, Dockx, Greipel, Hansen en Vallée. Sportdirecteur is Mario Aerts.

bekijk hier de uitslagen

Het ritoverzicht

Rit 1: Zondag 26 april: Alanya – Alanya (144,8 km)

Rit 2: Maandag 27 april: Alanya – Antalya (182,3 km)

Rit 3: Dinsdag 28 april: Kemer – Elmali (165,3 km)

Rit 4: Woensdag 29 april: Fethiye – Marmaris (131,9 km)

Rit 5: Donderdag 30 april: Muğla – Pamukkale (159,9 km)

Rit 6: Vrijdag 1 mei: Denizli – Selçuk (184,0 km)

Rit 7: Zaterdag 2 mei: Selçuk – Izmir (166,3 km)

Rit 8: Zondag 3 mei: Istanbul – Istanbul (124,0 km)

Wij wensen het ganse team veel succes en houden jullie elke dag kort op de hoogte.