Kris Boeckmans | Boeckie Wint Nokere Koerse!
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
1241
post-template-default,single,single-post,postid-1241,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Boeckie Wint Nokere Koerse!

Kris behaalde vanmiddag op Nokereberg zijn 3e (zie rugnummer!) overwinning van het seizoen in Nokere Koerse. Het was een heel sterk nummer van Kris in de massaspurt op de kasseien. Hij haalde het met enkele fietslengtes voorsprong. De Fransman Justin Jules van Veranclassic-Ekoi werd 2e, 3e werd de Brit Scott Thwaites van Bora-Argon 18. Deze laatste reageerde als volgt: “Aan Boeckmans was niks te doen, een klasse te sterk!” Danny van Poppel, Barry Markus en Roy Jans werden respectievelijk 6,7 en 8. Hier de beelden van de laatse kilometers¬†en audiofragment

Kris vertelt:

Het was zeer fris aan de start, ik ben dus goed ingepakt vertrokken om zeker geen kou te krijgen. Na de start zat het tempo er goed in en werd er 1u30 hard gekoerst. Pas toen er een groepje kon wegrijden, zakte het tempo in het peloton en was terug controle. Cibel controleerde eerst, maar nadien waren het mijn ploegmaats die het heft in handen namen. Met nog 3 ronden te gaan hebben we een keer stevig doorgetrokken om de wedstrijd hard te maken. En dat lukte. Het peloton scheurde in twee stukken. De laatste kilometers verliepen super. Met mijn ervaring van de vorige edities, en met de winnaar van vorig jaar die me piloteerde was dit een droomscenario. Op 175 meter van de aankomst zette ik mijn spurt in en ben tot op de meet blijven rijden. Wat een gevoel om Nokere Koerse te kunnen winnen. Tevens ook speciaal omdat veel vaste supporters op post waren.

Zondag wacht de Primavera, Milaan-San Remo! Kris trainde na de koers vandaag nog extra kilometers achter de auto om zondag nog wat steviger aan de start te staan. Good luck Boeckie!

662112558