Kris Boeckmans | Tour of Qatar 2014
Op deze website vind je informatie terug over Kris, zijn programma en zijn afgelopen races!
Kris Boeckmans Vital Concept Europees Kampioen Belg
668
post-template-default,single,single-post,postid-668,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Tour of Qatar 2014

Vandaag vertrekt Kris supergemotiveerd naar het warme Qatar, de eerste wedstrijd in zijn nieuwe Lotto-uitrusting.

qatar-airways-plane

Deze ronde begint zondag 9 februari en eindigt op vrijdag 14 februari.

Hij zal ingezet worden in de Lotto-trein om ploegmaat André naar winst te loodsen, hierbij alvast de volledige Lottoploeg voor Qatar ; Greipel, Boeckmans, Van Genechten, Bak, Dockx, Roelandts, Sieberg en Ligthart.  Hierbij alle info over Tour of Qatar

226Dubai Qatar Oman Peloton
Parcours:
Waar er de afgelopen edities een proloog of een ploegentijdrit op het programma stond, zal er dit jaar een individuele tijdrit van 10,9 kilometer voor het eerst verreden worden, op de derde dag. Qatar is biljartvlak, dus zal de wind naast de individuele tijdrit het eindklassement bepalen.

Etappe 1: Al Wakra – Dukhan Beach (135,5km) Route
De eerste etappe zal starten in Al Wakra, ten zuiden van Qatar’s hoofdstad Doha. Tijdens de rit zullen er twee tussensprints zijn. De eerste al na 20 kilometer, de laatste na precies 107,5 kilometer. De finish ligt in Dukhan Beach.

Etappe 2: Camel Race Track – Al Khor Corniche (160km) Route
Etappe twee zal starten in Camel Race Track, oftewel kamelen racebaan. Er zal eerst naar de westkust worden gereden, om vervolgens diagonaal het land door te rijden om uiteindelijk aan de oostkant in Al Khor Corniche te finishen. Met een afstand van 160 kilometer is dit de langste etappe in de Tour of Qatar 2014.

Etappe 3: Lusail – Lusail (ITT van 10,9km) Route
Op dag drie staat er een individuele tijdrit op het programma. Deze tijdrit zal plaatsvinden op het Losail Race Circuit. De renners zullen er net geen elf kilometer moeten afleggen met slechts acht bochten in het parcours. Deze rit zal van belang zijn voor het eindklassement. Coureurs die uiteindelijk hoog willen eindigen, zullen hier weinig tijd mogen verliezen.

Etappe 4: Dukhan – Mesaieed (135km) Route
Na de tijdrit wordt het peloton een korte rit voorgeschoteld. De renners zullen bijna 135 kilometer moeten afleggen met slechts enkele bochten daarin. Er is hier dus voldoende ruimte en tijd voor een coup, mocht de wind goed staan.

Etappe 5: Al Zubara Fort – Madinat Al Shamal (159km) Route
In de vijfde en tevens voorlaatste rit zal het peloton door het noorden van de oliestaat voeren. Onderweg liggen er weer twee tussensprints. In de tweede helft van de etappe zal er een groot stuk langs de kust worden gereden. Daarna liggen er nog twee lusjes in de route, om vervolgens te finishen in Madinat Al Shamal, de meest noordelijke plaats van Qatar.

Etappe 6: Sealine Beach Resort – Doha Corniche (113,5km) Route
De laatste dag staat er een relatief korte etappe van maar 113,5 kilometer op het programma. In de aanloop naar de finish zal er op en langs het nationale vliegveld in Doha worden gekoerst, om vervolgens na tien plaatselijke rondjes in het centrum van hoofdstad Doha naar de finish te sprinten.